Ontwenningsverschijnselen

Profiel van Smeniekske

Ontwenningsverschijnselen

Mon 8 December 2008 21:59 - Blog

Als je googelt op stoppen met roken en ontwenningsverschijnselen komt je op de volgende site terecht: Ipse Dixit. Iemand post in 2005 op zijn literair blog over stoppen met roken. Maar hier is zoveel commentaar geplaatst dat er een hele thread is ontstaan over stoppen met roken en met name de ontwenningsverschijnselen. Posters vragen zich af waarom er op de officiele sites als van Stivoro of de overheid zo weinig over afkickverschijnselen staat. Waarom niet gewoon eerlijk: "ja het is soms alsof je door een vrachtwagen wordt overreden!" So what, als je dat weet voel je je in ieder geval normaal!

Ik heb een lijstje gemaakt van alle ontwenningsverschijnselen die ik in deze thread heb gevonden. Gelukkig heeft niet iedereen van alles last maar denk dat het erg prettig is om te weten dat je niet de enige bent.

DISCLAIMER: Dit zijn niet MIJN klachten maar een verzameling!

 • slaapproblemen
 • concentratieproblemen/licht in je hoofd
 • duizelig
 • gapen/vermoeidheid
 • trillen
 • misselijkheid
 • huilbuien/labiel/emotioneel
 • depressief/neerslachtig
 • angst/paniekaanvallen/hyperventilatie
 • snel geirriteerd
 • hyperactief/onrust
 • toegenomen eetlust/vreetbuien/aankomen
 • keelpijn
 • ontstoken tandvlees
 • hoofdpijn
 • spierpijn
 • (op)hoesten
 • pijn op de borst/benauwdheid/kortademigheid
 • loopneus/neusverkouden
 • rillerig/koortsig/transpireren/kouwelijk
 • overmatige speekselproductie
 • opgeblazen/vol gevoel/boeren
 • obstipatie/gasvorming

 

Hieronder nog wat quotes die ik de moeite waard vond uit deze zelfde thread:

"Je hele systeem, zowel geestelijk als lichamelijk is bezig met de omzetting van een voortdurende toestand van vergiftiging naar het opnieuw voorzien van de organen (dus ook de hersenen) van voldoende (lijkt in het begin te veel) zuurstof. "

"Lange tijd heb ik last gehad van allerlei lichamelijke probleempjes die ik met het stoppen met roken in verband bracht. Ik had er zelfs een theorie voor ontwikkeld. Bij het roken moet het lichaam gifstoffen afbreken en als je stopt met roken is het lichaam nog niet klaar met dat proces. Zo verklaarde ik de spierstijfheid en het gebrek aan souplesse die ik door te stoppen meende te ondervinden. Vage lichamelijke klachten heb ik een paar maanden ondervonden. Daarna verdwenen ze. "

"Hoe voel ik me? Tja, ik zit er ergens tussen janken en lachen, tussen een psychose en een ejaculatie.. Weet ik veel, voel me eigenlijk vooral raar. Gek genoeg heb ik niet direct zin in een sigaret, maar ergens is er wel een groot gapend gat van binnen dat schreeuwt om iets wat er nu niet is. "

"Ik ben nu “rauw”. Mijn emoties liggen bloot maar kan daar mee leven. Het is moeilijk om uiteen te zetten wat ik voel."

"Ik voel mij nog steeds niet fit, watten in mijn hoofd en mijn longen zijn te groot en te leeg voor mijn lijf. "

"s Nachts beleef ik van die rare dingen. Ik schiet telkens wakker. Soms met van die schokken, echt griezelig. Die mooie huid geldt blijkbaar voor andere stoppers: de zaak begint nu te ontsteken en neemt groteske vormen aan. En die watten in mijn hoofd; echt heel suf. Vanavond ook even potje staan janken, heel ineens. Overdag ben ik moe, en ‘s nachts lig ik wakker. "

"De nicotine de je hebt ingekregen is een verdovend middel. Het verdooft ook emoties zoals je die krijgt met tegenslagen/tegenvallers. Als je in een situatie terechtkomt die hevige emoties oproept KAN je anders reageren. Anders dan je zou denken.

<knip>

Neh, je wordt niet gek. Je stopt met roken (en da’s is een hele klus)"

"Ben nu anderhalve week gestopt. Eerlijk gezegd geen moeite met het niet roken, maar …... god wat ben ik beroerd. Paniekaanvallen, duizelig (vooral niet te snel de andere kant op kijken, want dan val ik gewoon om), pijn op mijn borst (eigenlijk overal wel pijntjes). Nu is mij verteld dat dit komt omdat je lijf ineens heel hard aan het werken is de giftige stoffen uit mijn lijf te werken. Dus hart pompt sneller, meer zuurstof in mijn lijf (de ideale ingredienten voor hyperventilatie)... Ik hou me vast aan de gedachte dat dit tijdelijk is. Ik zie alleen aan de voorgaande berichten dat dat tijdelijk nogal verschilt… Maar IK ROOK NIET MEER !"

"Ik google stoppen met roken + ontwenningsverschijnselen en ja hoor. Ongelooflijk, dat wist ik niet eens. Een gevoel van vreugde overspoelt mij en de ontwenningsverschijnselen lijken mij sterker te maken en te motiveren."
"Heel vervelende bijverschijnselen waar je bij Stivoro niets over hoort."

 Edit op 27 januari 2009:

Nog een afkickverschijnsel toevoegen:

"Uit het niets kwamen golven van een soort spanning met onregelmatige hartkloppingen. Alsof iemand me om de tien minuten een adrenaline prik gaf."

Ik ben hier zelfs voor naar de dokter gegaan omdat ik dacht dat ik iets aan mijn hart had en heb me wijs laten maken (of mezelf wijsgemaakt) dat het hyperventilatie was en tussen mijn oren zat. Maar het zijn dus gewoon pure fysieke afkickverschijnselen!!!

 

Update Aug 2009: inmiddels ben ik 8 maanden rookvrij en zijn al mijn bijverschijnselen van het stoppen verdwenen incl. de gestagneerde stoelgang, stofwisseling, vochthuishouding (duurde een half jaar!). Voor degenen die willen reageren op dit dagboekbericht van mij kan ik maar een ding aanraden: begin zelf een dagboek op http://stoprokenblog.nl/ 

Respect- 11 leden respecteren dit
Advertentie
32 reacties
 1. op 8 December 2008 om 22:56

  ach ja..aan de andere kant moet het ook niet overdreven worden..maar dat is mijn mening. Het is even lastig, maar duizenden hebben het eerder gedaan. Die 1 op de 100.000 die dan panisch wordt of ledematen verliest...die heb je er altijd tussen. De normale en gemiddelde mens kan gewoon stoppen en zal minimale fysieke ontwenningsverschijnselen hebben...de geestelijke verslaving...die is heel wat erger...

  • Gestopt
  • 2696 dagen
 2. op 8 December 2008 om 23:05

  Als stoppen zo makkelijk was dan hielden wel meer mensen het vol. Jij hebt meer last van je geestelijke verslaving, ga ik je toch ook niet op veroordelen? Ik denk dat het voor iedereen weer anders is en dat je niet moet oordelen over wat wel en niet overdreven of normaal is.

  • Gestopt
  • 2631 dagen
 3. op 8 December 2008 om 23:26

  Ik heb na 3 wk nog steeds last van die duizeligheid, heel vervelend maar het wordt wel minder. De één heeft meer moeite met dit en de ander met dat maar ik vind het wel prettig om beide kanten aan te horen. Soms sta je niet alleen als je leest dat je niet de enige bent en soms lees ik ook wat wat ik toch ook weer herken. Blijven schrijven allemaal hoor! Het helpt ons ook door het proces heen, toch? (ieder op zijn manier) Je bent al dik een week gestopt, top :wink:

  • Gestopt
  • 2645 dagen
 4. op 9 December 2008 om 16:01

  Stivoro heeft geen lijstje omdat ze mensen niet willen ontmoedigen denk ik. En weet je, die eerste 2 weken zijn heel naar, maar ik ben blij dat ik het gevoeld heb, nu weet ik zeker wat een gif ik mijn longen ingezogen heb al die jaren.
  Ik heb het nodig gehad om te kunnen zijn waar ik nu ben. Toen ik een verschijnsel kreeg waar ik niks over terug kon vinden heb ik Stivoro gebeld en toen heb ik mondelinge toelichting gekregen. En direkt een fijne stopcoach geregeld!
  Dus je ziet, alles gebeurd met een reden.
  En "goede" of "Slechte" afkickverschijnselen zijn er niet.. Het is allemaal een teken van ontgifting en dat is altijd positief. En het feit dat ik daar nooit meer doorheen wil sterkt me in het feit dat ik nooit meer een terugval wil!
  :grin:

  • Gestopt
  • 2673 dagen
 5. op 9 December 2008 om 21:40

  op)hoesten
  loopneus/neusverkouden
  /koortsig/transpireren/overmatige speekselproductie
  Buiten deze hierboven heb ik ze allemaal gehad...en dan zeg ik ook gehad...ontwenning kan je niet omheen maar moet je even door heen ..nou ennnnnnnnn dan:?: :?: :?: dan het gaat allemaal over hihi en word het veeeeeeeeeeeeeeel beter dan daarvoor..alleen al de frisse lucht ruiken voelen enz
  Merk wel dat ik zichtbaarder en kwetsbaarder bent...maar zelfs dat vind ik heel positief..
  Succes meid...even erdoor heen en na dag 11 word het echt makkelijker :wink: lfs Debora

  • Gestopt
  • 1460 dagen
  • Ring
  • Lid
  • 244 react.
  op 10 December 2008 om 15:32

  Hoihoi,

  Succes met het blijven doorzetten.......
  En denk nooit maar dan ook nooit dat die ene sigaret echt bestaat ! Het was mijn valkuil helaas. Ik heb geleerd en gemerkt dat het roken van die ene sigaret de zin in de volgende in stand houdt !

  Toitoi
  ING :lol:

  • Gestopt
  • 1359 dagen
 6. op 30 January 2009 om 12:18

  Ik had gedacht dat ik helemaal totally gestoord zou worden als ik zou stoppen met roken, van gekkigheid niet meer zou weten waar ik het zoeken moest en ik zelf een living hell zou zijn voor mijn kinderen. Valt reuze mee, waarschijnlijk omdat het voor mij gewoon klaar is.

  Neemt niet weg dat ik het super :!: vind dat je deze lijst/tekst hebt gepost. Het kan mensen absoluut helpen om te lezen dat meer mensen het zo kunnen ervaren en er ook weer overheen komen enz enz.

  • Gestopt
  • 2573 dagen
 7. op 31 January 2009 om 18:49

  Het is fijn om te lezen wat het allemaal inhoud die ontwenningsverschijnselen.
  Alleen jammer dat ik zelf een boel van die verschijnselen herken, maargoed hoef ik me daar verder geen zorgen meer om te maken.

  • Gestopt
  • 2585 dagen
 8. op 8 February 2009 om 15:59

  Renny, die hartkloppingen waren na een maand zo goed als weg bij mij. Veel succes!

  • Gestopt
  • 2631 dagen
 9. op 1 March 2009 om 01:12

  De geest is sterker en machtiger dan we beseffen. Wanneer je het gevoel hebt dat je "vriendje" ontzegt wordt, dan heb ik bij mezelf en anderen gemerkt dat de lichamelijke afkickverschijnselen ook heel groot zijn! Als je het stoppen met roken daarentegen ziet als een geschenk, merk ik dat de klachten veel minder zijn.

  Wat ik probeer te zeggen, is dat ik vermoed dat je eigen state of mind voor et grootste gedeelte verantwoordelijk is voor de onrust.

  Ik heb nog nauwelijks lichamelijke klachten of mentale klachten gehad, terwijl ik bij eerdere pogingen nauwelijks een oog dicht deed.

  • Gestopt
  • 1644 dagen
 10. op 14 March 2009 om 12:46

  Ik had bij mijn eerste stoppoging echt heel vervelende ontwenningsverschijnselen. Ik liep de eerste dagen rond als een zombie en niets van wat andere mensen tegen me zeiden, kwam bij me aan. Ik reageerde traag, voelde me suf, had een droge mond en wilde het liefst naar bed.

  Nu is het anders. Het enige waar ik echt last van had, was een hardnekkige hoest de eerste paar dagen (maar ja: je longen vieren een soort van feest ;-)) en een heel moeilijke stoelgang. Dat vond ik nog wel erger dan dat gevoel van de wereld te zijn, want ik had echt vreselijke buikpijn. Kon zelf niet goed meer zitten. Iedere keer als ik iemand zie roken krijg ik het bijna weer. Wat een ellende was dat, oef.

  Goed van je dat je al die verschijnselen in je dagboek hebt gezet. Ik denk dat het voor mensen die willen stoppen of gestopt zijn, fijn is om te weten wat ze mogelijk kunnen verwachten. (Misschien kan het zelfs dan meevallen, je weet maar nooit.)

  • Gestopt
  • 2595 dagen
 11. op 19 April 2009 om 08:29

  Toch goed om te lezen dat er meer zijn met ontwenningsverschijnselen! Wat is die nicotine dat toch een rot drug met zoveel ontwenningsverschijnselen. Reden te meer om niet meer te roken. Ben nu 5 dagen zonder en heb 'alleen' maar last van prikkelbaarheid en slecht slapen. Het zal wel weer overgaan...

  • Gestopt
  • 2498 dagen
  • Gunn
  • Lid
  • 109 react.
  op 24 August 2009 om 10:57

  Hoi

  Ik ben pas naar de arts geweest omdat ik ook verschillende klachten had en nog steeds heb die niet weg wilde,heb het gevoel dat ik een prop slijm in mijn keel heb die niet weg wil.KNO arts heeft met een spiegeltje via mijn neus naar mijn keel gekeken maar zag er allemaal goed uit.Is toch dat mijn lichaam aan het herstellen is na het stoppen,die ontwenningsverschijnselen kan 1 jaar duren zei de arts tegen mij.Als je 40 jaar heb gerookt kan dat ook nooit in 4 mnd tijd hersteld zijn of helemaal weg zijn. :cry: Maar ik ga vrolijk door,raak echt geen sigaret meer aan.Allemaal heel veel sterkte en succes met stoppen. :wink:

  • Gestopt
  • 2510 dagen
 12. op 24 March 2010 om 20:35

  Beste,

  ik ben 24 en heb ongeveer een jaar en half gerookt.
  Ik ben inmiddels een week gestopt en ik voel me stukken beter, alleen vroeg ik me af of het normaal is dat ik soms van die rochels heb die precies een bruinere kleur hebben??

  Mijn omgeving zit mij schrik aan te jagen dus kan iemand me antwoorden of dit hoort bij de afkickverschijnselen

  bedankt!

  • op 25 March 2010 om 17:58

   zou iemand zo vriendelijk willen zijn me te antwoorden? Zou heel leuk zijn&iexcl;

   groet danny

   • op 2 May 2010 om 13:36

    Ik rook nu 9 weken niet meer. Toen ik stopte met hulp van Champix bleef de behoefte naar nicotine weg. Denk das mooi. Rookte 1 week niet meer en kreeg steeds jeuk in me gezicht vooral. Dacht komt door de champix maar kreeg reactie's van nee kan niet.Maar ondertussen ben ik zo :oops: rood in me gezicht van het krabben. Ik zei vandaag tegen me man, ik koop sigaretten want dat is het me huid schreeuwd om nicotine. Zijn er meer die deze verschijnselen hadden?
    Annie

    • Gestopt
    • 2178 dagen
   • op 3 May 2010 om 18:48

    Danny ik denk dat lijf gewoon aan het huishouden is, ik heb er zelf nog nooit van gehoord maar alles kan.
    Ik hoest ook verschrikkelijk en ga niet in details treden maar lekker is anders.
    Gewoon blijven stoppen met roken.

    • Roker
   • op 11 May 2010 om 13:08

    ik ben nu 5 dagen gestopt.
    heb soms wel behoefte aan een peuk maar dat is heel snel weer over.
    ik gebruik pleister.
    wat op zich wel werkt maar niet zo tegen de ontwenningsverschijnselen.
    slaap zeer slecht niet in slaap kunnen komen en lig ik lekker word ik vaak gewoon weer wakker midden in de nacht.
    ben ook zeer misselijk.
    maar ja het begin is er hoop dat de verschijnselen snel wat minder worden.

    • op 9 August 2010 om 01:08

     Pff ziek man, dacht dat het allemaal aan mij lag, maar gelukkig meer mensen met deze problemen!
     K heb laatst een klaplong gehad, dus ik moet wel stoppen met roken, anders een hoog risico dat het weer gebeurt.. Ben gelijk gestopt, en dit is dag 9.. Ik rookte een pakje van 5 eu per dag, en dan zo ineens moeten stoppen, zonder er eigenlijk over nagedacht te kunnen hebben, is best moeilijk..

     Ik heb de hele tijd last van hartkloppingen, maar dat kan ook nog komen door de klaplong.. Maar sinds de laatste 2 dagen zijn die ontwenningsverschijnselen zo erg joh.. Hele tijd van die periodes dat ik t opeens bloedheet heb, net alsof k koorts heb, en dan die duizeligheid en dat vaaaaage gevoel dat je echt gewoon niet op de wereld ben! Alles gaat langs je heen! Als ik te snel de trap op zou lopen(niet dat dat mag ivm klaplong) dan zou ik zo van me graadje gaan..
     En dan nog dat depressieve gevoel.. Ben zoo down de laatste 2 dagen, en hele tijd uit t niets huilen, zelfs als mijn vriendin er is(waardoor ik normaal juist enorm vrolijk ben)

     this allemaal heel raar, ik had echt niet verwacht dat er zulke ontwenningsverschijnselen zouden komen :shock:

     Maar ik hou vol, geen zin om over een maand weer met een klaplong in t ziekehuis te leggen!

     • Gestopt
     • 2025 dagen
    • op 29 August 2010 om 14:34

     Ben nu 16 dagen gestopt.
     En herken veel van de hierboven omschreven verschijnselen. Zelf heb ik voornamelijk last van het niet kunnen slapen of heel kort.
     Ik neem aan dit dit zich vanzelf weer gaat herstellen. Verder overdag een onrustig/stress gevoel. Maar ben wel definiet gestopt. Al is de verleiding soms groot wanneer je bier gaat drinken met vrienden in de kroeg. Maar stoppen is stoppen is mijn standpunt.

     • Gestopt
     • 2011 dagen
    • op 2 September 2010 om 21:04

     Ook ik ben nu net 2 weken gestopt. Al die ontwenningsverschijnselen. Vooral dat gevoel high te zijn. High te zijn als je stopt met roken, gekker kan niet. Vanmiddag gesport en daarna zooo moe en alles deed me zeer of ik griep heb . Even een uurtje naar bed. Nu zit ik met elastieken beentjes, alsof ik elke moment er doorheen kan zakken. Dat schokkerige gevoel 's nachts van je ledematen, ik herken dat .
     En dit dan:" groot gapend gat van binnen dat schreeuwt om iets wat er nu niet is" . Ik lees dat bovenin en het is zo herkenbaar net zoals het gevoel dat mijn longen nu te groot zijn en te leeg voor mijn lijf.Ik wil het volhouden en neem dit alles voor lief.Maar ik voel me wel rusteloos en nerveus.

     • Gestopt
     • 1108 dagen
    • op 7 September 2010 om 23:18

     hallo medestoppers!
     Ook ik ben inmiddels 16 dagen gestopt (22/08/10 Heb dit samen met mijn vrouw gedaan en kan jullie zeggen dat we elkaar inmiddels af en toe zelfs alweer een beetje aardig gaan vinden!De eerste 2 weken waren HELL! Ik was thuis niet te genieten en werd heel snel erg boos. Tevens heb ik de afgelopen 5 jaar gemiddeld 8 joints per dag gerookt (naast mijn shag). Gek genoeg heb ik geen last van het willen roken van een joint maar wil wel af en toe errug graag een shaggie. Tijdstip van stoppen was niet zo gelukkig..mijn vader heeft kanker en zal waarschijnlijk dit jaar gaan overlijden. Op het werk zit ik in een proefperiode bij een nieuwe afdeling, mijn stiefdochter loopt (nog) bij de kinderpsycholoog en mijn vrouw heeft een K-periode op haar werk achter de rug. Onze buren hebben al gevraagd of we sado-masochistisch geworden zijn :grin:

     • Gestopt
     • 2001 dagen
    • op 28 September 2010 om 13:18

     Ik ben vandaag precies 1 jaar gestopt, na meer dan de helft van mijn leven te hebben gerookt (=ik heb 18 jaar gerookt, ik ben nu 33, pakje per dag) En ik moet zeggen: het voelt zo heerlijk aan, wat een overwinning. Je zelfvertrouwen groeit en je hebt het gevoel nu dit is gelukt, alles in het leven je gaat lukken.

     Een terugblik op het afgelopen jaar:

     *Gestopt met behulp van het boek 'Stoppen met roken' van Allen Carr. Een echte aanrader!!
     Het boek schrijft voor vooral door te gaan met roken tijdens het lezen, maar als het boek uit is, moet je stoppen! Ik heb ongeveer een week over het boek gedaan (tijdens deze week ben ik wel iets gaan minderen).

     Vervolgens had ik het boek uit en ben ik gestopt! Ik heb die laatste sigaret bewust gerookt en ook tegen mezelf gezegd: geniet nog maar goed, want dit is echt je laatste sigaret!

     *De eerste 2 weken: ik voelde mij lekker en schoon van binnen, maar eigenlijk ook niet. 's Nachts slapen lukte niet. En als ik al in slaap viel, werd ik om de 2 uur wakker. Ik weet niet precies waardoor. Concentreren op het werk ging moeilijk. Op de moeilijke momenten pakte ik het boek erbij en las was tips: die ene sigaret bestaat niet, dat ene trekje bestaat niet, de lichamelijke verslaving duurt hoogstens 3 weken, wees ervan bewust dat het innerlijke monster gaat schreeuwen om een sigaret, etc. Ik haalde mijn kracht uit deze uitspraken.

     *2 weken - 2 maanden: na 2 weken werd het slapen iets beter, maar nog steeds durfde ik het niet aan om een wijntje te drinken, of om te gaan stappen..ik zou teveel in de verleiding raken. Ik probeerde rokers te vermijden, ik deed veel alleen. Ik wilde stresssituaties vermijden. Elke dag rekende ik uit hoeveel ik bespaard had (ik rookte bijna een pakje per dag!) en ging veel lopen, langs de winkels, vooral bezig zijn. Tussendoor op internet de stopervaringen van anderen gelezen (zoals op deze site) en het deed mij goed om te beseffen dat ik niet de enige ben die het er moeilijk mee heeft en zich in deze situatie begeeft.

     *3 - 6 maanden: slapen ging goed, ik voelde mij steeds beter. Ben ook vaker gaan sporten, want ik merkte dat ik ondertussen 3 kilo was aangekomen! Gelukkig is het bij die 3 kilo gebleven. Ik probeerde niet teveel te snoepen. Ik dronk zo af en toe een wijntje, maar miste wel iets..ach, het went wel, dacht ik toen...ooit ga ik leren om van een wijntje te genieten zonder sigaret! Ik was trots op mezelf als ik collega's buiten in de kou bibberend zag roken.

     *6 - 9 maanden: ik ging stappen, ik dronk een wijntje en ik kon ervan genieten!! Rokers die naar buiten gingen en mij meevroegen weigerde ik wel voor de zekerheid, maar voor de rest voelde ik mij kiplekker! Op het werk miste ik het totaal niet meer en had geen concentratieproblemen meer..

     *10 - 12 maanden: een sigaret..bah, wat vies. Als ik op bezoek ga bij een vriendin die in huis rookt en ik kom weer thuis, dan ruiken mijn kleren en haar alleen maar naar de rook...wat vies! Kleren meteen de was in en snel mijn haar wassen...wat heb ik ooit lekker gevonden aan een sigaret?? Hoe vonden andere mensen mij wel niet ruiken?

     Zo heel af en toe als ik op straat langs iemand loop die rookt, dan zijn er momenten dat het best lekker ruikt (maar vaak ook niet hoor!)..maar ik weet dat een ex-roker gewoon nooit meer een sigaret moet roken..ook niet een trekje, zelfs niet bij bepaalde gelegenheden...de kans op terugval is namelijk zo groot. Op een gegeven moment ga je het besef krijgen dat een sigaret geen toegevoegde waarde heeft als je stress hebt, het gezellig hebt met vrienden/familie, of in welke situatie dan ook. Dat besef heb ik in de loop van het jaar gekregen.

     Ik ben vandaag een jaar gestopt en het voelt heerlijk!

     Belangrijkste: je moet er voor je gevoel 'klaar' voor zijn en het zelf willen. Het boek heeft mij een goede houvast geboden, maar je moet vooral in jezelf geloven en zeggen dat je het kunt.

     Een mens is (fysiek en mentaal) vele malen sterker dan hij zelf denkt.

     Ik hoop dat mijn verhaal jullie heeft geholpen en heel veel succes allemaal toegewenst!!

     • Gestopt
     • 2330 dagen
     • Piek
     • Lid
     • 154 react.
     op 23 November 2010 om 12:59

     hi you all
     ik en 32 dagen geleden gestopt, de eerste 2 weken vielen mij mee, daarna werd het moeilijk.. onrustig, brandend maagzuur, jankerig( sorry ik heb er geen ander woord voor )en het gevoel dat je ergens op zit te wachten, zo stom !!!
     ik moet zeggen de laatste 2 dagen gaat het iets beter met me .. dus ik hoop dat het zo blijft dan valt het afkicken nog mee... toch ? :grin:

     • Gestopt
     • 1941 dagen
    • op 14 January 2011 om 23:03

     wat ben ik blij met deze lijst.Ook ik heb gezocht naar ontwenningsverschijnselen op internet en niet veel gevonden.Ik ben nu 9 dagen gestopt en heb het idee dat het moeilijker is dan de 1e week.Ik dacht al dat ik griep kreeg, maar ik herken zo veel klachten dat ik eigenlijk nu al weet dat het geen griepje is maar een grote schoonmaak in mn lichaam.Ik hoop dat dit niet al te lang duurt.Maar wel fijn om te lezen dat het ook weer over gaat.

     • Gestopt
     • 1865 dagen
    • op 13 February 2011 om 10:41

     hallo ik ben nu ook een maand gestopt de eerste 2weken gingen goed.maar de laatste 2weken hehb ik het behoorlijk zwaar slappe benen en armen watten in me hoofd misselijk en erg emotioneel :cry: .kan iemand mij vertellen of dat nog lang duurt.ben bang dat ik weer sigaretten ga kopen :twisted:

     • Gestopt
    • op 27 March 2012 om 22:52

     ik ben erg blij om dit de lezen, want ik ben nu 4 dagen gestopt en heb geen moeite met een het roken maar kreeg ineens alle klachten wat hierboven ook staat, maar ik dacht helemaal niet erbij na dat het zou kunnen komen door het stoppen met roken, ik dacht echt dat ik gek werd ofzo dus ben blij dat dit normaal is, maar hoelang heeft dit geduurd tot je je weer normaal voelt?

     • op 1 August 2012 om 11:17

      Haai!
      Ik weet niet of jij nog actief bent op deze site, kreeg via google dit stukje! In 1 woord...BRILJANT! Op Stivoro liegen ze dat ze barsten, niks gezegd over angstaanvallen, down zijn, hyperventilatie, watten in je hoofd enzenz, belachelijk! Ik ben nu 5 dagen gestopt en ik zit regelrecht in een nachtmerrie, en dan wil je toch een stuk herkenning vinden, als je op stivoro zit voel je jezelf echt een kneus, want het enige wat je kan denken, ooooh god, dit heb ik weer, tis ni goehoed!!!
      Bedankt voor dit stuk, echt steengoed!

      • Gestopt
      • 261 dagen
     • op 14 June 2013 om 14:54

      Smenienske ik ben echt blij dat ik jouw blog heb gespot op google. Precies wat ik ff nodig had. Ik ben nu 7 dagen gestopt en ik voel me zo ongelooflijk moe. En nu ik alle reacties heb gelezen van anderen die hebben gereageerd, voel ik me weer gesterkt!
      Thanks! This helps a lot! :smile: :thumbs_up:

      • Gestopt
      • 982 dagen
     • op 30 July 2013 om 20:58

      Jaja het is wat.. k heb ook last van sommige symptomen. En wat kan ik er weinig van vinden via Google!!

      • Gestopt
      • 946 dagen
     • op 28 August 2013 om 09:01

      zo fijn om te lezen dat er meer mensen zijn met heftige afkik verschijnselen. Dacht al dat ik gek werd maar lees dankzij jou dat dit er allemaal bij kan horen. Had het gevoel of ik regelrecht in de hel was gekomen maar gedeelde smart is halve smart. Volhouden!!!!

      • Gestopt
      • 906 dagen
     Reageren

     Om deze actie uit te voeren moet je eerst inloggen of een gratis account registreren